• En China, el Shanghai Composite ha subido un 1,55%, hasta 2.781 puntos
  • En Australia, el ASX 200 ha subido un 2,13%, hasta 4.980 puntos
Nikkei

Les principals borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat la sessió amb signe mixt, ja que la borsa japonesa ha finalitzat amb pèrdues, però els mercats xinesos registren guanys.

Wall Street va tancar amb saldo mixt, ja que les tecnològiques van llastrar al Nasdaq, però el petroli es va disparar un 8% (Dow Jones: +1,13%; SP 500: +0,50%; Nasdaq: -0,28%).

Als Estats Units, els inversors han descartat que la Reserva Federal dels Estats Units apugi els tipus d'interès a curt termini, després de la feblesa mostrada per les últimes dades econòmiques corresponents al sector manufacturer i al sector serveis.


Això ha provocat una caiguda del dòlar i un rebot del petroli, després que l’ISM serveis s'hagi situat en el seu nivell més baix des de desembre. "El mercat s'ha convertit en un ostatge del preu del petroli. La correlació cru-borses és immensa", ha comentat a CNBC Naeem Aslam, analista d’AVA Trade.


La caiguda del dòlar ha enfortit el ien, la qual cosa explica el pitjor comportament del mercat japonès, a causa de la seva dependència de les companyies exportadores.


EVOLUCIÓ DELS PRINCIPALS MERCATS


Al Japó, el Nikkei ha baixat un 0,85%, fins a 17.044 punts.


A la Xina, el Xangai Composite ha pujat un 1,55%, fins a 2.781 punts.


A Austràlia, l’ASX 200 ha pujat un 2,13%, fins a 4.980 punts.

contador