• Barclays: Las alzas en el petróleo son puntuales en un mercado nervioso
  • La OPEP declara que los productores de petróleo valoran un posible acuerdo para congelar la producción
Japan, Nikkei, Tokyo, Asia

Les borses asiàtiques han perdut impuls aquest dimarts quan els inversors han optat per 'esperar i veure' com es defineix el mercat. Malgrat que en els primers compassos de la sessió van continuar les alces, les principals places han tancat finalment amb descensos: Nikkei 225 (-0,39%, en els 16.052 punts), i Xangai Compostite (-0,81%, fins als 2.903 enters).

Influeix de nou en el sentiment del mercat, els preus del cru. Andres Jaime Martinez, analista de Barclays, ha assenyalat en una nota aquest matí que el repunt del preu del petroli experimentat durant la nit pot "explicar-se en part per les recents converses sobre una congelació de la producció; les alces, però, suggerien més una pujada puntual de curt termini en un mercat nerviós".


Cal destacar que no s'espera una retallada en la producció del grup productor format per 12 membres de l'OPEP, un factor que mantindrà la sobreoferta.


El secretari general de l'OPEP, Abdalla Salem El-Badri, ha declarat a CNBC que els productors de petroli estan valorant un possible acord per congelar la producció, però han decidit "esperar i veure" si s'arriba a qualsevol altre tipus de tracte.


Les últimes setmanes, els principals productors de petroli, com l’Aràbia Saudita i Rússia, es van reunir a Doha i han manifestat que estan disposats a congelar la producció si altres productors fan el mateix.

contador