• La mayoría de los principales índices registraron ganancias semanales
  • Nuez, de Trader Watch: 'Parece inminente una caída hasta los mínimos del gap alcista del lunes'
  • El FTSE puede sufrir en esta sesión por la incertidumbre en torno al Brexit
toro, oso, alcista, bajista, mercado, bolsa

Les borses europees obren a l'alça aquest dilluns, impulsades per una tendència positiva present als mercats asiàtics. L'IBEX-35 reconquesta els 8.300 punts, després de tancar la passada setmana amb un avanç del 3,4%, en els 8.194,2 punts. No obstant això, alguns experts no es mostren gaire confiats i auguren caigudes fins a nivells de 7.500 enters.

Les places del Vell Continent cotitzaran aquest dilluns seguint el deixant dels mercats asiàtics amb els principals índexs de la Xina, el Japó i Austràlia en positiu. José Luis Martínez Campuzano, estrateg de Citi a Espanya, destaca que la borsa de la segona economia del món (+2,37%) "'celebra' el canvi del responsable de regulació del mercat i, d'altra banda, valora de manera positiva les noves mesures expansives centrades ara a reduir riscos de sobreoferta de sòl edificable".


La setmana passada, la majoria dels principals índexs van registrar guanys setmanals, malgrat una sessió d'allò més feble divendres.


Malgrat el context positiu, el FTSE londinenc podria registrar vaivens en la seva cotització a causa de la creixent preocupació perquè el Regne Unit abandoni finalment la Unió Europea (UE), quan el referèndum sobre l'adhesió de la unió política i econòmica es dugui a terme el mes de juny.
Aquest diumenge, l'influent polític i alcalde de Londres, Boris Johnson, va anunciar que recolzaria la campanya per "abandonar" la UE, donant un cop al "forts junts" llançat pel primer ministre David Cameron. La lliura ha caigut gairebé un 1% contra el dòlar, l'euro i el ien.


També impulsarà el sentiment del mercat la recuperació vista en els preus del petroli aquest dilluns després de les fortes pèrdues de la sessió anterior. En aquests moments, el Brent puja fins als 33,51 dòlars. Les pujades es recolzen en la caiguda del nombre de plataformes dels Estats Units en ús, però els analistes han assenyalat que l'excés d'oferta provoca la feblesa del mercat, segons Reuters.


QUÈ MOURÀ AQUEST DILLUNS EL MERCAT?

França: PMI manufacturer Markit de febrer: 50,3. Prev.: 49,9. Ant.: 50,0. PMI serveis Markit de febrer: 49,8. Prev.: 50,3. Ant.: 50,3


Alemanya: PMI manufacturer i serveis Markit febrer (09.30 h).


Zona euro: PMI manufacturer i serveis Markit febrer (10.00 h).


Estats Units: Índex activitat nacional de la Fed de Chicago gener (14.30 h). PMI manufacturer Markit febrer preliminar (15.45 h). Subhasta de lletres a 3 i 6 mesos (17.30 h).


ASPECTE TÈCNIC DE L'IBEX-35


Descensos de l'1,22% a l'IBEX-35 divendres passat, que "confirma el final del rebot de les últimes sessions després de xocar amb la part alta del canal a la baixa projectat des de començaments de desembre", segons César Nuez, analista tècnic de Trader Watch.


Per a aquest expert, "a curt termini sembla imminent una correcció amb l'objectiu de cobrir el buit alcista que va dibuixar dilluns passat, en els 7.771 punts".


"Atenció ja que l'abandó d'aquest nivell de preus ens faria pensar en un atac als mínims anuals assolits la setmana passada, en els 7.746 punts. Si perdés aquest nivell s'aniria directament a buscar els 7.500 punts", sosté Nuez.

contador