• La companyia britànica s'unirà a altres entitats com JP Morgan Chase, Morgan Stanley o la companyia d'inversió Moelis & Co
  • L'OPV es realitzarà el 2018 i suposaria la venda d'una participació del 5%
saudi arabia, prince, mohammed, aramco

Aramco ha contractat els serveis d'HSBC Holdings per assessorar la futura sortida a Borsa de la petroliera estatal saudita, que presumiblement protagonitzarà el 2018 la major oferta pública de venda (OPV) realitzada fins avui a través de la col·locació als mercats de 100.000 milions de dòlars (92.059 milions d'euros).

D'aquesta manera, la companyia britànica s'unirà a altres entitats com JP Morgan Chase, Morgan Stanley o la companyia d'inversió Moelis & Co al procés d'assessorament a Aramco, segons va anunciar el president i conseller delegat d'HSBC, Stuart Gulliver, durant una junta d'accionistes celebrada a Hong Kong, segons recull Reuters.

El procés de sortida a Borsa d’Aramco podria valorar la petroliera estatal en 2 bilions de dòlars (1,84 bilions d'euros), per la qual cosa es convertiria a la major empresa cotitzada del món.

L’OPV es realitzaria el 2018 i suposaria la venda d'una participació del 5% --100.000 milions de dòlars (92.059 milions d'euros)-- del capital de Aramco, encara que el percentatge exacte de la sortida a Borsa ho fixarà el Consell Suprem del país.

La privatització parcial de la petroliera estatal del Regne forma part d'un pla d'Aràbia Saudita per enfortir el sector privat, diversificar la seva economia i tenir menor dependència del petroli.

En concret, el 'Pla de Transformació Nacional (NTP): Vision 2030' aprovat el mes de juny contempla triplicar els seus ingressos no derivats del petroli del país àrab el 2020 fins a 530.000 milions de riyals (130.100 milions d'euros), des dels 163.500 (40.135 milions d'euros) actuals.

contador