bonoscbsube

Fins ara ha estat un any complicat per als bons. Per què els bons corporatius a curt termini d'emissors amb una qualificació Investment Grade poden resultar interessants en aquest entorn de mercat per als inversors conscients dels riscos?

"Els bons corporatius a curt termini, especialment d'emissors IG, ofereixen a l'entorn actual de mercat altres avantatges importants, més enllà d'una remuneració favorable històricament inusual, situada al nivell màxim dels darrers més de deu anys", comenta Sandro Müller , especialista en inversions de Credit Suisse Asset Management.

Així, si els comparem amb els bons a mitjà termini, presenten una durada baixa. "Això implica que la sensibilitat a les fluctuacions dels tipus d'interès i a les oscil·lacions de les primes de risc és menor en comparació".

La durada del segment dels bons corporatius globals a curt termini, d'aproximadament dos anys, gairebé no arriba a un terç de la del mercat en conjunt. El potencial de pèrdues en una època amb els tipus d'interès a l'alça com l'actual és, per tant, molt menor, com apunta la caiguda de rendiment de menys del 5% que hem estat registrant des de principis d'any per al Bloomberg Global Aggregate Credit 1- 3 Years, explica.

A això afegeix que, atès que les corbes de tipus a curt termini estan pujant pronunciadament a conseqüència de l'acció decisiva dels bancs centrals, "els bons corporatius de curta durada també ofereixen ara un avantatge de rendiment històricament elevat enfront dels fons del mercat monetari".

A més, els bons corporatius d'emissors amb categoria d'investment grade normalment estan exposats, en comparació amb els bons d'alt rendiment o aquells a mitjà o llarg termini, a riscos de liquiditat i d'impagament menys pronunciats. "Precisament aquests últims podrien augmentar en el futur en vista que l'ombra de la recessió segueix encernant-se sobre els bons corporatius d'alt rendiment, mentre que els inversors podrien contenir-los optant per valors d'emissors investment grade sòlids amb més qualitat creditícia. Al mateix temps, en un entorn d'augment del rendiment, els fluxos d'efectiu estables d'aquests bons a curt termini permeten obtenir taxes de reinversió més grans i ofereixen així el potencial de millorar el perfil de liquiditat de la cartera", exposa Müller.

Com argumenta, des del començament d'any, el Bloomberg Global Aggregate Total Return Index ha caigut un 20% respecte al seu últim màxim, registrant així el pitjor rendiment des de la seva creació.

"Els bancs centrals de tot el món estan intentant esmorteir amb pujades sense precedents dels tipus d'interès una inflació que es troba a les cotes més altes des de fa dècades. A més, els temors davant d'una possible recessió, la guerra a Ucraïna i altres incerteses geopolítiques han fet augmentar considerablement les primes de risc de crèdit, de manera que fins i tot les classes d'actius que suposadament comporten menys riscos, com els bons, han registrat pèrdues considerables durant els darrers mesos, a això se suma el fort desplaçament generalitzat de les corbes de tipus cap amunt a causa dels esdeveniments macroeconòmics”.

Noticias relacionadas

contador