• En el cas nacional, el fons ha apostat contra Iberdrola, Santander, BBVA i Telefónica
ray dalio bridgewater portada
BRIDGEWATER

Durant les últimes jornades s'ha parlat 'llargament' sobre el moviment de la major gestora 'hedge fund' del món, Bridgewater Associates, que té apostats actualment fins a 22.000 milions de dòlars contra grans empreses europees, en concret de França, Alemanya, Itàlia i Espanya. En el cas nacional, el fons ha apostat contra quatre valors que representen una mica més del 40% de la ponderació de l'índex IBEX 35: Iberdrola, Santander, BBVA i Telefónica.

Aquesta aposta s'ha donat a conèixer en el mateix moment en què les borses registraven fortes caigudes, cosa que ha contribuït que encara hagi tingut més repercussió. Fora d'Espanya, grans companyies com la petroliera Total o l'entitat alemanya Deutsche Bank també estan dins de la 'travessa baixista del 'hedge fund'.

Bridgewater, fundat pel famós inversor Ray Dalio, ha preferit no fer cap comentari respecte a aquest moviment, moviment que aquest dilluns els analistes d'AlphaValue qualifiquen "seriosament arriscat" i desaconsellen seguir.

"En general, la posició curta (de Bridgewater), amb un fonament macroeconòmic anti-euro, es veu estranyament inclinada cap als noms de qualitat i, per tant, resulta bastant arriscada. La fortalesa actual de l'euro la converteix en més desafiant encara si Bridgewater registra els seus beneficis en dòlars", apunten aquests experts.

Segons AlphaValue aquesta aposta és "atrevida" ja que afecta una sèrie de valors que, segons la seva valoració, ofereixen un potencial de pujada del 15% a sis mesos vista. "Els curts afecten un conjunt d'empreses amb més atractius per fonamentals que la mitjana de la nostra cobertura", precisen aquests analistes.

Afegeixen des d’AlphaValue que el perfil de qualitat de la selecció de valors es confirma, a més, per la rendibilitat per dividend per 2018 d'aquests, que és del 4% enfront del 3,6% de la mitjana de la seva cobertura. "Des del punt de la qualificació creditícia, no hi ha pràcticament cap ‘però’ en aquesta selecció de 51 noms. Fins i tot les qualificacions qualitatives de la qualitat de la governança de la llista estan per sobre de la mitjana", segueixen explicant aquests experts.

"En conclusió, no seguiríem les recomanacions de Bridgewater", conclouen des d’AlphaValue.

Noticias relacionadas

contador