ep el presidente de la comision nacional del mercado de valores cnmv sebastian albella durante la
EUROPA PRESS

El president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Sebastián Albella, considera "molt positiu" que es presentin ofertes públiques d'adquisició d'accions (OPA) "rellevants" sobre cotitzades espanyoles, perquè demostren la confiança del mercat.

Així ho ha assenyalat durant el VIII Fòrum Anual del Conseller organitzat per KPMG, El País i l'IESE, amb la col·laboració d'AON i Gobertia, un esdeveniment que ha iniciat aquest dimarts i que es prolongarà durant diverses jornades.

"El mercat ha de continuar movent-se. És una magnífica notícia que hi hagi Opes rellevants sobre societats cotitzades espanyoles", ha subratllat el president del supervisor dels mercats, afegint que aquest tipus d'operacions demostren confiança, especialment quan es produeixen en un moment d'especial incertesa.

En aquestes circumstàncies, ha aconsellat a les empreses posar als accionistes en primer pla i valorar positivament aquest tipus de moviments.

Albella ha recordat que queden pocs dies perquè conclogui el termini d'acceptació dels accionistes de BME a l'OPA formulada per la suïssa Six i també ha al·ludit a l'oferta llançada ahir per KKR, Cinven i Providence sobre MásMóvil.

Aquestes són dues de les operacions més rellevants que es troben actualment actives al mercat espanyol. L'OPA de Six sobre BME, un procés que es va iniciar al novembre de l'any passat, està a punt de finalitzar. El termini d'acceptació vencerà el divendres 5 de juny, després de concloure l'ampliació que va concedir l'operador dels mercats financers suïssos el mes passat a causa de la pandèmia de Covid-19.

Durant el període d'acceptació ampliat, els accionistes han continuat manifestant la seva voluntat d'acudir a l'OPA per rebre 32,98 euros per acció, tot en efectiu. L'oferta inicial era de 34 euros per títol, però el preu s'ha anat ajustant després de descomptar dividends.

A més, la setmana ha arrencat amb una nova operació: KKR, Cinven i Providence s'han aliat per llançar una OPA sobre la totalitat de les accions de MásMóvil valorada en 2.963,57 milions d'euros, a 22,50 euros en efectiu per cada títol.

El preu de l'oferta representava una prima d'aproximadament un 20,2% sobre el preu de tancament de les accions de MásMóvil del divendres, quan va tancar a un preu de 18,72 euros. A més, és un 27,2% superior al preu mitjà ponderat registrat durant els sis mesos previs a la publicació de la sol·licitud d'autorització (17,68 euros).

Noticias relacionadas

contador