ep el presidente de la cnmv sebastian albella en su comparecencia en el congreso
CONGRESO - Archivo

El cas Popular segueix als tribunals. Aquest dijous s'espera que comparegui en qualitat de testimoni Sebastián Albella, actual president de la CNMV. Ho farà davant el jutge de l'Audiència Nacional, José Luis Calama.

Les declaracions testificals pendents seran represes després de veure's suspeses per la paralització de la justícia arran de la crisi del coronavirus.

S'espera que Albella declari a les 9.00 hores i, a la mateixa hora però del 30 de setembre serà el torn de Luis de Guindos, vicepresident del Banc Central Europeu i ex-ministre d'Economia.

Ja el dia 6 d'octubre, també a partir de les nou del matí, Calama ha citat cinc testimonis, tots ells directors territorials del Popular l'any 2016: Miguel Ángel Franco, encarregat de la zona nord; Manuel Quero, de la zona centre; Alfonso Ruspira, de la zona Catalunya/Balears; José Baonza, de la zona de Llevant; i Luis Marín, de la zona d'Andalusia. Així mateix, compareixerà Fernando Merino, responsable de la xarxa del Banco Pastor el 2016.

L'instructor ha fixat el 8 d'octubre a les 9.00 hores perquè declari Ana Botín, i el 15 d'aquest mes a la mateixa hora ha citat al que va ser president de Banc Santander España Rodrigo Echenique. El Santander va ser l'entitat que va comprar el Popular per un euro després de la resolució del banc, quan van començar a presentar-se denúncies per presumptes irregularitats que han acabat a l'Audiència Nacional.

El jutge Calama investiga dues fases d'aquest procés: les presumptes irregularitats comptables del Popular el 2016, amb l'ampliació de capital de més de 2.000 milions d'euros, i les filtracions a premsa d'un any després que haurien provocat la resolució a mitjan 2017.

Noticias relacionadas

contador