kimputin
Twitter

La primera reunió entre el líder nord-coreà, Kim Jong-un, i el president de Rússia, Vladímir Putin, s'ha celebrat a la ciutat russa de Vladisvostok. Tots dos han mantingut un diàleg "substancial" per tractar de trobar "perspectives de millora" per la situació a la península coreana, segons ha explicat el mandatari rus.

"Acabem de mantenir una conversa bastant substancial en privat. Hem tingut l'oportunitat d'abordar la història de les relacions entre els nostres Estats, el seu estat actual i les perspectives del seu desenvolupament", ha assenyalat Putin, en declaracions a la premsa després de la reunió de gairebé dues hores que ha mantingut amb el líder nord-coreà, segons informa l'agència de notícies Sputnik.

"Per descomptat, la conversa també va girar al voltant de la situació a la península de Corea", ha afirmat el mandatari rus, abans de destacar que l'intercanvi d'opinions s'ha centrat en "com assegurar que la situació tingui perspectives de millora".

Per la seva banda, Kim ha dit que la conversa amb Putin ha estat "molt significativa". "Acabem de tenir un intercanvi d'opinions molt significatiu sobre temes d'interès mutu", ha indicat. Kim ha assegurat que espera continuar el diàleg "en una clau útil i constructiva".

La trobada cara a cara entre Putin i Kim s'ha prolongat durant gairebé dues hores i ha estat la primera reunió que manté el líder nord-coreà amb un president rus, després d'haver-se reunit durant els dotze mesos anteriors en tres ocasions amb el president de Corea del Sud, Moon Jae In, en dues amb el mandatari nord-americà, Donald Trump.

Un cop finalitzat el cara a cara entre els líders de Rússia i Corea del Nord, la conversa continuarà en un format més ampli, amb la participació de les respectives delegacions.

contador