ep nicolas maduro 20190628074803
TWITTER

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha confirmat aquest dimarts contactes amb els Estats Units des de fa mesos i ha assegurat que tenen lloc sota la seva autorització.

"Confirmo que des de fa mesos hi ha contactes d'alts funcionaris del govern dels Estats Units, de Donald Trump, i del govern bolivarià que jo presideixo, sota la meva autorització expressa, directament", ha indicat el mandatari veneçolà. "És clar que hi ha contacte i seguirà havent-hi contacte", ha asseverat.

Les declaracions de Maduro arriben després que el president nord-americà, Donald Trump, confirmés contactes amb el règim veneçolà "a molt alt nivell", tot i que va refusar aclarir si entre aquests contactes hi ha el cap de l'Assemblea Nacional Constituent i número dos del Partit socialista Unit de Veneçuela (PSUV), Diosdado Cabello.

Fonts consultades pel portal Axios han indicat que durant els últims mesos hi ha hagut contactes a través d'emissaris entre Diosdado Cabello, un dels homes forts del chavisme, amb un responsable del Consell Nacional de Seguretat nord-americà que s'identifica com Maurici Claver-Carone.

L'Administració Trump considera Cabello com un actor clau i creu que si aquest hagués donat suport al cop d'Estat fallit del 30 d'abril, quan l'autoproclamat president Juan Guaidó va anunciar que les forces armades li donaven suport, però no va ser així, l'aldarull hauria prosperat, segons les fonts.

Cabello va respondre dilluns a aquestes informacions per desmentir els suposats contactes amb Washington. "L'imperi és molt arrogant, per això ells creuen que ens van a dividir a nosaltres amb xafarderies", va sentenciar el president de l'Assemblea Nacional Constituent.

contador