ep el director general de la organizacion mundial de la salud oms tedros adhanom ghebreyesus 20200213094603
Bernd von Jutrczenka/dpa - Archivo

El món es troba en les primeres fases d'una altra onada d'infeccions i morts pel virus Covid-19, ha declarat dimecres el director general de l'Organització Mundial de la Salut, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

En la seva intervenció davant els membres del Comitè Olímpic Internacional a Tòquio, Tedros ha dit que la incapacitat mundial de compartir vacunes, proves i tractaments està alimentant una "pandèmia de dues vies". Els països que disposen de recursos adequats, com les vacunes, s'estan obrint, mentre que altres es tanquen en un intent de frenar la transmissió de virus.

Les discrepàncies en matèria de vacunes a tot el món estan ocultant una "horrible injustícia", ha afegit.

"Això no és només un escàndol moral, també és autodestructiu des del punt de vista epidemiològic i econòmic", ha dit Tedros, i ha afegit que com més es prolongui la pandèmia, més trastorns socioeconòmics portarà. "La pandèmia és una prova i el món està fallant".

Ha advertit que "després de 19 mesos de pandèmia, i set mesos des que es van aprovar les primeres vacunes, ens trobem en les primeres fases d'una altra onada d'infeccions i morts". Tedros ha afegit que l'amenaça mundial de la pandèmia es mantindrà fins que tots els països tinguin controlada la malaltia.

contador