ep bandera de brasil imagen de archivo
MCT / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO - Archivo

El Comitè de Política Monetària (Copom) del Banc Central del Brasil va pujar dimecres, 22 de setembre, el tipus d'interès bàsic per cinquena vegada consecutiva. La Selic va passar del 5,25% al 6,25% anual. És el nivell més alt des del juliol de 2019, és a dir, en una mica més de dos anys.

En un comunicat recollit per Globo, el Copom va assenyalar que "anticipa un altre ajust de la mateixa magnitud" -és a dir, d'un punt percentualment en la taxa Selic que es definirà durant la pròxima reunió a finals d'octubre.

El Comitè també considera que el "risc fiscal" del país segueix sent elevat i que els dubtes sobre l'aprovació de les reformes propugnades pel Govern podrien provocar noves pujades de la taxa Selic.

"Els interrogants sobre la continuïtat de les reformes i les alteracions permanents en el procés d'ajust dels comptes públics podrien augmentar el tipus d'interès estructural de l'economia", diu la nota.

En una enquesta realitzada pel Banc Central a la setmana passada a més de 100 institucions financeres, els analistes de mercat financer van projectar que la taxa Selic seguirà augmentant durant els pròxims mesos i hauria de tancar el 2021 al 8,25%.

contador