biden putin

Joe Biden i Vladimir Putin celebren aquest dimarts una cimera virtual que estarà centrada en la possible invasió d'Ucraïna per part de Rússia, segons han anticipat els informes d'intel·ligència nord-americans.

Els moviments de tropes russes a la frontera amb Ucraïna són una de les principals preocupacions dels Estats Units dins del tauler geopolític actual. L'Administració Biden no vol que Putin ampliï encara més el poder en aquesta zona, després de l'annexió de Crimea el 2014.

Els EUA ja han amenaçat el Kremlin amb "severes sancions econòmiques", si Moscou segueix endavant amb els seus plans per envair el territori de Donbàs, que inclouen el moviment de "175.000 soldats, juntament amb tancs, artilleria i equips", d'acord amb informes d'intel·ligència.

La trobada virtual, prevista per a les quatre de la tarda, hora espanyola, serà el pas previ per a una cimera presencial dels dos líders a principis del proper any. L'objectiu de Putin és aconseguir garanties sòlides que l'OTAN no s'expandirà més cap a l'Est i que Ucraïna es comprometi a no llençar una ofensiva militar per recuperar el terreny perdut a Donbàs.

El territori ucraïnès s'ha convertit en el punt de fricció més important entre Rússia i l'OTAN, a causa de la creixent influència dels EUA sobre el Govern de Kíev, cosa que incomoda Putin i el seu objectiu de ser la potència hegemònica a la regió.

Noticias relacionadas

contador