• Fora de la Xina, l'OMS ha informat de 3.500 casos en uns 44 països amb prop de 50 morts
coronavirus-hausse-du-nombre-de-cas-de-contamination-en-chine-continentale 20200224173421

El Ministeri de Salut de la Xina ha elevat aquest divendres a 2.788 les persones que han mort a causa del brot del nou coronavirus i a 78.824 els infectats. Les autoritats sanitàries xineses han indicat que aquest dijous s'han registrat 327 nous casos de coronavirus i que 44 persones han mort a causa del brot, xifres que confirmen que l'aparició de nous casos s'està frenant, amb un novè dia a la baixa.

Dels morts, 41 són de la província de Hubei, on es troba Wuhan --epicentre del brot--, dos a Pequín i un altre a Xinjiang. Durant el dijous s'han confirmat 452 nous casos sospitosos de coronavirus, mentre que 3.622 pacients han estat donats d'alta de l'hospital després d'haver-se'n recuperat. Per part seva, el nombre de casos greus ha disminuït en 394, fins als 7.952.

En total, 2.308 persones encara són sospitoses d'estar infectades pel coronavirus i 36.117 persones han rebut l'alta mèdica a diferents hospitals de tot el país, han afirmat les autoritats sanitàries de la Xina.

El Ministeri de Salut xinès ha comunicat també que s'està tractant 656.054 persones que van tenir contacte pròxim amb pacients infectats pel coronavirus. D'aquestes, 10.525 han conclòs la seva observació aquest dijous, mentre que 65.225 segueixen en avaluació.

Fins a la nit del dijous, s'han confirmat 93 casos de coronavirus a Hong Kong, amb dues morts, i deu casos més a Macau. A més, 26 pacients han estat donats d'alta a Hong Kong després de recuperar-se del virus, mentre que a Macau n'han estat vuit.

CASOS ARREU DEL MÓN

Encara que l'epicentre del coronavirus es troba a Wuhan i que la majoria de casos es registren a la Xina, s'han detectat casos a d'altres països del sud-est asiàtic, Europa, Amèrica i el Pròxim Orient. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar l'emergència sanitària internacional a finals de gener i ha demanat a la comunitat internacional que redobli esforços per contenir l'epidèmia.

En total es tracta de 3.500 casos en uns 44 països amb prop de 50 morts. Aquest dijous s'ha sabut també que els casos a Corea del Sud superen els 2.000, amb 13 morts. A Itàlia són 17 les persones mortes, i al Regne Unit n'hi ha 15 casos confirmats.

La Comissió Europea considera que el tancament de fronteres dins de la UE no és una mesura "eficaç" per prevenir el coronavirus; enlloc d'això, recomana que es procedeixi a prendre mesures d'aïllament de les persones que presentin símptomes de patir la malaltia.

Noticias relacionadas

contador