euribor portada casa monedas dinero

A falta de confirmar-se les dades dels darrers dies d'agost, l'euríbor podria tancar al nivell més alt des de fa més d'una dècada. Aquest dilluns, l'índex al qual es troben referenciades la majoria de les hipoteques al nostre país supera la barrera de l'1,6% en la taxa diària, el nivell més alt des del febrer del 2012.

En concret, l'índex es col·loca a l'1,612% en la taxa diària, de manera que, fins ara, la mitjana mensual es quedaria en l'1,236%, una dada no vista des del maig del 2012 i superior al 0,992% al qual euríbor va tancar el juliol.

L'euríbor va entrar en negatiu el 2016 i des d'aleshores ha estat en valors sota zero, fins a l'abril del 2022, quan va conquistar el terreny positiu després d'acumular sis mesos de pujades. El repunt va començar quan el Banc Central Europeu (BCE) va deixar veure les seves cartes al febrer que l'era dels tipus a 0 arribaria al final per fer front a la imparable inflació.

A més, l'euríbor ha accentuat la seva escalada després de conèixer-se que diversos membres del BCE hagin plantejat que l'organisme pugi els tipus d'interès 75 punts bàsics a la reunió del setembre, per sobre dels 50 punts bàsics que esperava el mercat. Això després d'haver donat ja una sorpresa al juliol, quan s'esperava que la pujada fos de 25 punts i el BCE ho va aprovar fer en 50 punts.

contador