• La inversió del fons nòrdic està valorada en 305 milions
ep florentino perez 20170323213502
EUROPA PRESS

Arriba l'hora de la veritat. La guerra d'opes per Abertis està a punt d'iniciar el seu recte final. La CNMV aprovarà aquesta setmana l'oferta de l'alemanya Hochtief, filial d'ACS, que entrarà en col·lisió amb la proposta de la italiana Atlantia i activarà el termini de 30 dies per a la resolució del comprador de la major empresa d'autopistes d'Espanya. Però abans, els grans inversors institucionals estan prenent posicions en les companyies implicades. El major de tots ells s'ha posicionat en la batalla. Noruega, a través del seu fons sobirà (NBIM), ha triplicat la seva posició en la constructora ACS que dirigeix ​​Florentino Pérez Rodríguez, també president del Reial Madrid.

  • 18,36€
  • 0,00%

ACS

  • 37,82€
  • 0,32%

En concret, Norges Bank, el banc central nòrdic, ha declarat davant la CNMV que ja supera el 3% del capital, una posició valorada en 305 milions d'euros en preus actuals en borsa. Amb aquesta inversió, els noruecs es situen com el tercer accionista després del propi Pérez (12,5%) i Blackrock (3,2%).

Malgrat que no consta davant el regulador la seva posició anterior, els registres del propi fons víking situen a l'1,1% el seu percentatge en ACS al final de 2017. El NBIM també controla entre l'1% i l’1,1% en Abertis, Hochtief i Atlantia, fet que suposa un volum d'inversió que supera els 1.000 milions d'euros en conjunt.

ACS, a través de la seva filial alemanya Hochtief, va presentar l'oferta més alta als accionistes d'Abertis amb 18,76 euros per acció com a preu de referència, encara que aquesta quantitat fluctua pel fet que en part es pagarà en accions. L'oferta inicial inclou un bescanvi d'accions de 0,1281 accions noves de Hochtief per a un màxim de 193 milions d'accions d'Abertis, el 19,54% del capital d'Abertis. El nombre d'accions noves que podrà emetre Hochtief, controlada en un 71,72% per ACS, serà com a màxim de 24.790.000, valorades en uns 3.616.000.

Hochtief precisa que les accions d'Abertis en autocartera (7,958% del capital) han d'optar obligatòriament per la contraprestació en efectiu. Seran necessàries almenys vuit accions d'Abertis per rebre una acció de Hochtief. L'equació de bescanvi ha estat calculada amb un preu mitjà de les accions de Hochtief de 146,42 euros. La italiana Atlantia, per la seva banda, va oferir 16,5 euros, tot i que té previst millorar la seva oferta quant la CNMV doni llum verda a la contraopa d'ACS. La seva oferta està valorada en uns 16.341.000.

Junts amb el moviment del fons de Noruega també s'ha conegut que la multimilionària Alicia Koplowitz ha entrat al capital social d'ACS durant l'últim trimestre de 2017, coincidint amb la 'batalla' d’opes que aquest grup manté amb la companyia d'autopistes italiana Atlantia per quedar-se amb Abertis, segons informa Europa Press. L'empresària ha pres posicions en el grup que presideix Florentino Pérez a través de la seva societat d'inversió de capital variable (SICAV) i per valor de mig milió d'euros, una posició que no tenia amb anterioritat.

Noticias relacionadas

contador