ep archivo   sede de unicaja
UNICAJA - Archivo

A través de dues assegurances de rendes vitalícies, Unicaja s'enfoca als clients més grans de 60 anys. A través d'aquestes solucions financeres es garanteix als assegurats, mitjançant una aportació única inicial mínima de 20.000 euros, la percepció d'una renda mensual vitalícia constant i invariable de manera immediata des del primer mes.

  • 1,30€
  • -0,23%

Es tracta d''Unirentas Capital' i 'Unirentas Patrimonio 50', totes dues d'Unicorp Vida, societat participada al 50% per Santalucía i Unicaja.

Els clients amb edats entre els 60 i els 85 anys es poden beneficiar dels avantatges derivats d'aquests productes que, a més de complir les exigències financeres més demandades per aquest segment, els permeten ingressar mensualment una quantitat fixa que roman inalterable davant les oscil·lacions dels tipus d'interès i del mercat.

Una altra de les particularitats que presenten aquestes assegurances és que, en no formar part del cabal hereditari, la persona assegurada decideix en tot moment com llegar part del seu patrimoni, i per això pot designar les persones que desitgi com a hereus del capital invertit. L'import percebut en cas de mort depèn de la modalitat contractada per l'assegurat.

Com expliquen des de l'entitat, per una banda, a través de l'opció 'Unirentas Capital', els beneficiaris designats en cas de mort poden percebre un capital addicional, que suposa el 101% de la prima invertida per l'assegurat. Mentre que a l'alternativa 'Unirentas Patrimonio 50' el capital assegurat en cas de mort decreix cada any de vigència un 5%, fins al límit mínim del 50% de la prima aportada.

A més, cal tenir en compte que aquests productes presenten avantatges en matèria fiscal, ja que les rendes generades a partir de la prima única tenen importants exempcions sobre el rendiment del capital mobiliari. Per això, el seu perceptor tributarà a l'IRPF un percentatge reduït de la renda anual percebuda, que varia en funció de l'edat natural de la persona assegurada en el moment de la contractació, de manera que això converteix la renda vitalícia en un vehicle de inversió amb una alta rendibilitat.

Concretament, els usuaris de 70 anys en endavant només tributen pel 8% de la renda mensual percebuda, mentre que els més grans d'entre 66 i 69 anys, pel 20%, i els més grans d'entre 60 i 65 anys, pel 24%.

Així mateix, en el cas de les persones més grans de 65 anys, també es podran excloure d'aquest gravamen els guanys obtinguts per la transmissió d'elements patrimonials, sempre que l'import total es destini, en el termini de sis mesos, a constituir una assegurança de renda vitalícia a favor seu, concretament, en la modalitat 'Unirentas Patrimonio 50'.

En aquest cas, la quantitat màxima que es podrà destinar és 240.000 euros. Quan l'import destinat a aquesta assegurança sigui inferior al total del guany patrimonial percebut, només queda exclòs de tributació la part proporcional corresponent a la quantitat reinvertida.

Noticias relacionadas

contador