ep archivo   oficina de openbank 20220216134203
OPENBANK - Archivo

Openbank, la banca digital del Grup Santander, ofereix un dipòsit a 12 mesos amb una rendibilitat de l'1,75%, que pot pujar fins al 2,75% en domiciliar uns ingressos mensuals d'almenys 600 euros. En principi estarà disponible fins al 12 de maig.

Això sí, caldrà que el client mantingui aquests ingressos almenys durant 10 mesos de la vida del dipòsit.

En concret, es tracta d'un dipòsit a termini fix que es pot contractar des d'1 euro i amb què els estalvis generen interessos que es reben en acabar el termini de 12 mesos.

Openbank ofereix la possibilitat de cancel·lar el dipòsit en qualsevol moment. Si la retirada dels diners es fa abans dels 12 mesos, la rendibilitat serà del 0,2% anual durant el termini que s'hagi mantingut el saldo. No té comissió per cancel·lació.

L'oferta d'OpenBank es col·loca al mercat dels dipòsits per davant en un moment en què les grans entitats es resisteixen a remunerar l'estalvi dels seus clients malgrat la imparable pujada dels tipus d'interès per part del Banc Central Europeu (BCE ).

Precisament, la presidenta de l'organisme, Christine Lagarde, deia recentment que la banca s'ha d'obrir a negociar amb els clients sobre la remuneració dels dipòsits, assegurant, a més, que aquest és “un dels problemes” que té Espanya.

"Els clients haurien d'abordar això amb els banquers". "Les negociacions haurien de començar entre client i banquers perquè aquests estalvis siguin remunerats". "Espero que els consumidors puguin tenir aquests debats, aquestes negociacions. Els clients han de tenir aquest diàleg, han de ser prou assenyats per fer-ho, i si no, canviar-se de banc", exposava.

De fet, el grup al qual pertany Openbank sí que remunera pels dipòsits fora d'Espanya. Santander Totta, la filial portuguesa del banc, comercialitza cinc dipòsits amb tipus d'interès de fins al 2%.

contador