ep imagenarchivounos pensionistas
MINISTERIO DE TRABAJO

El dia 25 de cada mes és una data clau al calendari dels pensionistes, ja que és aquest el dia en què reben el corresponent abonament de la seva pensió. No obstant això, aquest març, per primera vegada, la situació és ben diferent. Els bancs romanen oberts malgrat l'estat d'alarma vigent a Espanya, no obstant això, les entitats temen que es produeixin aglomeracions, contràries a les indicacions. Per això, algunes entitats han decidit prendre mesures sobre aquest tema.

És el cas, per exemple, de CaixaBank, que ha anunciat que avança el pagament de les pensions a aquest divendres 20 de març. A més, posa en marxa un sistema especial d'informació i organització de cites prèvies per als clients majors de 65 anys que desitgin percebre la seva pensió, així com realitzar reintegraments durant els pròxims dies.

"Aquest pla especial d'atenció als pensionistes pretén fer compatible oferir un millor servei i evitar cues a les oficines per protegir la salut d'aquest col·lectiu", assenyalen en l'entitat, que afirmen que contactaran amb els clients que habitualment reintegren la seva pensió en efectiu per explicar-los les diferents possibilitats que tenen i que els permeten evitar els desplaçaments que no siguin estrictament necessaris, en compliment de les recomanacions indicades per les autoritats.

També estan duent a terme un contacte telefònic amb els seus clients pensionistes Banc Sabadell davant la perspectiva de cobrament de la pensió per evitar que es desplacin físicament a les oficines. Suggereixen que sigui un familiar qui faci el reintegrament a través dels caixers automàtics. En cas que els clients no tinguessin una altra opció que anar a l'oficina, l'entitat assegura que concertarà una visita individualitzada perquè no hagin d'esperar.

Mentrestant, Ibercaja anticipa sense cap cost l'abonament d'aquestes prestacions. Fins ara, només els clients que utilitzen el caixer o l'actualitzador de llibretes abans del dia 25 de cada mes es beneficiaven d'aquesta bestreta, però des d'aquest 25 de març tots els pensionistes tindran abonada la seva pensió sense necessitat de complir amb aquests requisits.

"Aquesta acció possibilita també que aquells pensionistes que ja es beneficiaven de la bestreta de pensió i aquest mes encara no haguessin utilitzat el caixer o l'actualitzador, no hagin de sortir de casa per obtenir l'ingrés de la seva pensió de forma anticipada", explica.

contador