ep billetes monedas euros euro dinero 20190305113204
EUROPA PRESS - Archivo

La Policia Nacional alerta que han aparegut bitllets falsos per tot Espanya. Tot i que són de baixa qualitat i es poden distingir, l'estafa ha afectat ja a molts consumidors i comerços. Les falsificacions es donen pràcticament en tots els valors.

"Hem detectat l'aparició de bitllets falsos a tot Espanya". "Encara que són de baixa qualitat i relativament fàcils de distingir (en un dels seus laterals, en lletra petita, apareix escrit en anglès que no és de curs legal), estan afectant a comerços i consumidors", explica la Policia Nacional a través del seu compte personal a Twitter.

Afegeix que les seves investigacions "han confirmat que les falsificacions es donen pràcticament en tots els valors habituals", però els de 5 i 10 euros són les més habituals, "atès que se'ls presta menys atenció per tenir menys valor". "Aquests bitllets falsos, al principi destinats a pel·lícules i anuncis publicitaris, estan sent utilitzats per realitzar pagaments, cosa que pot constituir un delicte", de manera que demanen que, en cas de detectar-ne algun, es presentin en qualsevol comissaria de Policia Nacional per a la seva retirada.

contador