ep archivo   un pensionista descansa en un banco de un parque de madrid en una imagen de archivo
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

S'acosta una de les dates clau per als pensionistes. Tradicionalment, la darrera setmana de juny és l'escollida perquè als jubilats i jubilades que no tenen les pagues prorratejades, rebent així una mensualitat més alta del que és habitual, els sigui ingressada la primera de les dues pagues extra que rep aquest col·lectiu. Tot i això, aquest any podria ser lleugerament diferent.

La data oficial de pagament d'aquesta paga extra és l'1 de juliol, però la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) sol enviar els pagaments als bancs una setmana abans de la data oficial, prenent entre el 25 o el 27 de juny com a data habitual de referència. Tot i així, aquest any s'ha avançat encara més ja que, segons avancen diversos mitjans, molts pensionistes han començat a cobrar-la des del 20 de juny.

Així, segons assenyala El Confidencial Digital, després d'haver-ho consultat amb diverses entitats bancàries, la majoria dels jubilats hauran rebut les dues pagues de la pensió, la mensualitat i l'extra, al voltant del 22 de juny.

MAJOR PAGA EXTRA

Cal assenyalar que el mecanisme fixat en la reforma de les pensions estableix que el primer dia de cada any s'hauran d'incrementar d'acord amb la inflació mitjana anual registrada a l'exercici anterior, congelant-se si registressin un índex de preus de consum (IPC) negatiu.

Així, doncs, la paga extra d'aquest estiu del 2022 es veurà incrementada en un 2,5%, d'acord amb la resta de mensualitats abonades durant els cinc mesos previs. A més, les pensions no contributives i les mínimes pujaran un 3%.

contador