nueva vladimir putin portada

El president de Rússia, Vladimir Putin, ha dit que hi ha aspectes positius al diàleg amb Ucraïna, segons ha publicat l'agència russa Interfax.

"Sobre el progrés actual de les negociacions amb Ucraïna que es duen a terme pràcticament diàriament, com m'han dit els nostres negociadors, s'han aconseguit alguns canvis positius", ha dit Putin.

El seu comentari ha provocat una reacció alcista dels mercats de renda variable, ja que és la primera vegada que el dirigent rus realitza una manifestació pública que permeti entreveure una solució al conflicte bèl·lic.

Les paraules de Putin s'han produït durant una reunió amb el seu homòleg bielorús, Aleksandr Lukaixenko, el seu principal aliat a la invasió d'Ucraïna.

Sempre segons Interfax, Lukaixenko ha afegit que Ucraïna "estava planejant no només atacar el Donbàs, sinó també Bielorússia". I ha afegit que "ara els mercenaris estrangers s'estan movent al llarg de la frontera bielorussa cap a la central nuclear de Txernòbil. Volen aïllar les forces russes, apunyalar per l'esquena, com dic, i això és per començar".

"En segon lloc", ha afegit, "volen atacar les posicions de les forces que queden aquí des de l'època de l'exercici militar bielorús-rus. Encara esperen arrossegar-nos a aquest homicidi involuntari perquè exposem el sector occidental... No són tan simples. "Tu i jo encara hem d'endevinar què planegen fer a Txernòbl. Per tant, no hi ha necessitat de donar excuses a ningú", ha dit Lukaixenko.

Després d'aquests comentaris, Putin ha respost que “ningú està posant excuses”. Sobre les sancions a l'economia russa, el dirigent ha reconegut que “hi ha problemes relacionats amb les restriccions i les sancions”. Tot i que ha afegit que “estic segur que superarem aquestes dificultats i de fet adquirirem més competències i més capacitats per sentir-nos independents i autosuficients. Al final del dia, això serà beneficiós, tal com ho ha estat als anys anteriors”.

Noticias relacionadas

contador