ep vladimir putin presidente de rusia
MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / CONTACTOPHOTO

Puja la tensió entre Occident i Rússia. Vladimir Putin ha anunciat aquest diumenge que posa en "règim especial de servei" les forces de dissuasió estratègica russes a causa dels "agressius comentaris formulats pels líders de l'OTAN".

Aquestes forces de dissuasió, que ja han participat en les últimes maniobres que ha realitzat Rússia a les darreres setmanes, són responsables del control habitual d'armes nuclears i convencionals i estan especialitzades en el llançament de míssils balístics i de creuer de gran abast.

Continuant amb la seva retòrica bel·licista dels últims dies després d'anunciar la invasió d'Ucraïna, Putin ha dit que "ordena al ministre de Defensa (Sergei Xoigu) i al Cap de l'Estat Major (Valeri Gerasimov) que transfereixin les forces de dissuasió de l'Exèrcit rus a un règim especial de servei de combat".

"Els països occidentals no només són hostils al nostre país a l'àmbit econòmic, i amb això em refereixo a les sancions il·legítimes, sinó que alts funcionaris dels principals països de l'OTAN també es permeten declaracions agressives contra el nostre país", ha afegit, en un to desafiador.

contador