La cancellera d'Alemanya, Angela Merkel, ha patit aquest dijous nous tremolors durant un acte públic amb el president, Frank-Walter Steinmeier, i la nova ministra de Justícia, nou dies després de presentar un quadre similar durant una recepció pública al mandatari d'Ucraïna.

Llavors, Merkel va afirmar que s'havia recuperat dels espasmes després de beure tres gots d'aigua, cosa que va apuntar a un possible quadre de deshidratació. El president ucraïnès, Volodimir Zelenski, fins i tot va fer broma durant la roda de premsa posterior: "Estava al meu costat i completament fora de perill".

Un portaveu del govern ha aclarit que la cancellera "està bé" i que manté la seva agenda, de manera que "tot segueix com estava previst". De fet, la dirigent inicia aquest dijous el seu viatge a la cimera del G-20 que tindrà lloc divendres i dissabte a Osaka (Japó).

Merkel encara ja la part final de la seva carrera com a canceller d'Alemanya, càrrec en el qual romandrà fins a la celebració de les eleccions, previstes en principi per 2021. La dirigent ja ha renunciat al lideratge de la Unió Cristianodemòcrata (CDU), en què ha estat substituïda per Annegret Kramp-Karrenbauer.

contador