guy verhofstadt brexit eu

El coordinador cap del Parlament Europeu per al Brexit, Guy Verhofstadt, va celebrar aquest dimecres que l'acord per a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea garanteix una "relació propera" entre les dues parts una vegada que es produeixi el divorci, tot i que va mostrar les seves esperances que Londres torni en un futur a la "família europea".

"Vull començar dient que espero que el Regne Unit torni un dia a casa, de nou a la família europea. Hem intentat fer tot el possible després d'una decisió difícil presa pel Regne Unit per abandonar la UE. L'acord assolit farà possible mantenir una relació propera entre la UE i el Regne Unit", ha expressat en un missatge de vídeo que ha compartit en la xarxa social Twitter.

El belga va felicitar pel seu "impressionant treball" al negociador cap de la UE, Michel Barnier, que veurà aquest dijous per informar-lo de "tots els detalls" del pacte de sortida.

Verhofstadt va recordar que la "màxima prioritat" del Parlament Europeu era protegir els drets dels ciutadans i va reivindicar que l'Eurocambra "havia millorat significativament" el resultat final sobre aquest aspecte. "Estem compromesos a assegurar que aquests drets dels ciutadans seran totalment implementats", va advertir.

També va subratllar que el Parlament Europeu havia defensat els principis del mercat únic i havia "rebutjat" els intents de Londres de poder triar amb quins avantatges de ser part de la UE volia quedar-se.

Finalment, va destacar que l'Acord de Sortida inclou una solució d'emergència ('backstop' en anglès) que garanteix que no hi haurà una frontera 'dura' entre Irlanda i Irlanda del Nord i preserva els Acords de Divendres Sant.

contador