• El virus demana 300 dòlars en bitcoins per 'alliberar' els ordinadors 'segrestats'
  • Els hospitals afectats demanen als usuaris que no vagin a urgències, si no és necessari
ep password contrasenya seguretat ciberseguretat
TREND MICRO

El Servei Nacional de Salut britànic (NHS per les sigles en anglès) ha confirmat que un important nombre d'hospitals públics han estat objecte d'un "atac informàtic a gran escala" aquest divendres, segons informa el diari britànic The Guardian.

Pel que sembla el ciberatac és similar al que ha sofert aquest divendres Telefónica i altres grans empreses com BBVA, Santander o Iberdrola. Segons afirma el diari britànic, diversos hospitals han hagut de desviar pacients, perquè no han pogut atendre'ls, a causa que els ordinadors atacats exigien el pagament de diners per poder seguir funcionant amb normalitat.

L'atac ha afectat diversos hospitals de Londres, Liverpool i Manchester i el missatge que apareixia en els ordinadors era similar al que s’ha registrat a Espanya, ja que es demana 300 dòlars en bitcoins per 'alliberar' els ordinadors 'segrestats'. La resposta de les autoritats ha estat que s'apaguin els ordinadors atacats a l'espera d'instruccions. El missatge que ha aparegut als ordinadors és el següent, segons els usuaris de Twitter:

Els hospitals afectats han demanat per les xarxes socials als usuaris que no vagin als serveis d'Urgències a menys que no sigui absolutament necessari, amb l'objectiu de no col·lapsar les instal·lacions:

Noticias relacionadas

contador