allemagne audition de merkel devant une commission d enquete sur l affaire wirecard

L'esforç renovat per controlar les creixents infeccions pel virus Covid-19 a Europa ha fet un pas més en anunciar Alemanya plans per restringir moltes activitats de lleure a les persones no vacunades a tot el país.

Alemanya permetrà gran part de la vida pública a les zones on els hospitals s'estan omplint perillosament de pacients amb COVID-19 només als que s'hagin vacunat o s'hagin recuperat de la malaltia, va dir dijous la cancellera Angela Merkel.

La mesura és necessària per fer front a una "molt preocupant" quarta onada de la pandèmia que està sobrecarregant els hospitals, va dir.

"Moltes de les mesures que es necessiten ara no haurien estat necessàries, si més persones s'haguessin vacunat. I no és massa tard per vacunar-se ara", va dir Merkel.

Als llocs on les taxes d'hospitalització superin un llindar determinat, es restringirà l'accés als actes públics, culturals i esportius i als restaurants als quals s'hagin vacunat o s'hagin recuperat.

Les mesures coincideixen amb les d'altres països europeus, com Grècia, on s'estan endurint les restriccions als no vacunats, i l'illa portuguesa de Madeira, on no es permetrà assistir a actes públics als quals no s'hagin vacunat. Per contra, Polònia no preveu noves restriccions, però ha posat en quarantena mig milió de persones.

De fet, Àustria ja ha anunciat que imposa un confinament general al país durant 10 dies i que decreta l'obligació de vacunar-se tota la població d'aquí al febrer del 2022.

Noticias relacionadas

contador