confinamiento alemania coronavirus
Alberto Sánchez

Després de diversos dies sospesant estrènyer encara més les mesures contra la Covid, els legisladors alemanys han posat en marxa noves restriccions per als no vacunats i han fet plans per votar sobre l'obligatorietat de les vacunes a la població.

Dijous els líders nacionals i regionals van acordar prohibir a la població no vacunada d'Alemanya l'accés a tots els negocis no essencials, com ara bars, restaurants i cinemes, en un intent de fomentar la vacunació.

També s'estan introduint mesures addicionals en un esforç per frenar la propagació del virus, incloent-hi límits als espectadors d'esports en viu, proves addicionals per als vacunats i ordre de portar màscara a les escoles.

Les dades del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de les Malalties mostren que el 68,4% de la població alemanya està totalment vacunada, lleugerament per sobre de la taxa de vacunació de tota la UE, que és del 66%.

Dijous es van administrar a Alemanya més d'un milió de vacunes Covid, encara que la gran majoria eren dosis de reforç.

Durant els últims 28 dies, Alemanya ha registrat el segon nombre més gran de nous casos de Covid-19 al món, després dels Estats Units. Segons dades de la Universitat Johns Hopkins, el país va registrar més d'1,3 milions de proves positives durant les darreres quatre setmanes i 6.222 morts pel virus.

Dijous es van registrar 73.209 nous casos de coronavirus a Alemanya, cosa que eleva la incidència de casos a 439 per cada 100.000 persones, segons l'Institut Robert Koch. La setmana passada es va registrar el rècord de 79.051 positius en un sol dia.

Mentrestant, 321 persones van ingressar dijous a les unitats de cures intensives d'Alemanya amb Covid-19, i el 21% dels llits dels hospitals estaven ocupats per pacients amb Covid.

contador