florentino pérez presidente real madrid
Oscar J. Barroso / AFP7 / Europa Press

La UEFA està preparant un rescat de 6.000 milions d'euros per a les lligues europees, amb l'objectiu d'ajudar els clubs de futbol del Vell Continent a recuperar-se dels efectes negatius provocats per la pandèmia.

Segons Bloomberg, els ajuts estan sent analitzades i negociades en aquests moments i seran anunciades durant les pròximes setmanes. El finançament és part d'una estratègia triple proposta per l'organisme rector del futbol per ajudar els clubs a compensar el tancament dels estadis i la caiguda dels ingressos per retransmissió.

El pla de la UEFA inclou una línia de finançament d'entre 2.000 milions i 6.000 milions d'euros, una reserva de diners d'emergència per protegir-se contra futures crisis i noves regles sobre joc net financer.

Segons les propostes, els clubs tindran accés a tipus d'interès més baixos en els seus préstecs i podran reestructurar el deute existent durant períodes més llargs, entre cinc i set anys. La UEFA ha estat en converses amb la companyia d'inversió amb seu a Londres Centricus Asset Management sobre el finançament d'aquests plans.

El mercat del futbol europeu es va contraure per primera vegada des de la crisi financera durant la temporada 2019/2020. Segons un informe de juliol de Deloitte, es va registrar una caiguda dels ingressos del 13%, fins als 25.200 milions d'euros.

A més, la UEFA vol evitar que els clubs amb propietaris súper rics, que inclouen el Chelsea, Manchester City i PSG, obtinguin un avantatge injust a les lligues europees en introduir nous límits en els salaris dels jugadors.

El rescat de la UEFA es produirà després que LaLiga aprovés aquest dijous un acord amb el fons d'inversió CVC per vendre-li el 10% de la competició espanyola per uns 2.100 milions d'euros. L'acord va ser ratificat per 38 clubs, però va deixar fora el Reial Madrid, Barcelona, ​​Athletic de Bilbao i Oviedo.

contador