cbvirus vacaciones

Molts espanyols han pres la decisió de viatjar al setembre, que ha passat a ser el segon mes preferit per a les vacances, per darrere d'agost, a causa de la incertesa generada per la crisi del coronavirus. La majoria ha optat pel turisme nacional i trajectes en vehicles propis, reduint considerablement els viatges amb avió. No obstant això, la segona onada de contagis, que s'han disparat a Espanya, ha suscitat molts dubtes entre els usuaris que tenen dies de descans a partir d'aquesta setmana.

Reclamador.es, una plataforma online de serveis legals, ha explicat les recomanacions que caldria seguir en cas que un rebrot interrompi les vacances, encara que sigui un confinament selectiu, per població afectada en una determinada zona territorial.

El primer pas és sol·licitar el retorn a casa, reclamar els serveis no gaudits i no pagar despeses de gestió. El retorn a la residència habitual de l'usuari és un dels supòsits on s'accepta el desplaçament, acreditant d'una banda el domicili, i per un altre, que aquesta persona no sigui positiu per coronavirus o hagi estat en contacte directe amb algun contagiat.

Respecte als hotels, si hi ha persones confinades per un positiu, es pot sol·licitar la devolució dels diners de la reserva. Si no n'hi ha, però existeixen sospites de positius o contagiats, i l'usuari no vol romandre a l'allotjament, hauria de parlar amb l'hotel en primer lloc o comprovar la pòlissa de l'assegurança, en cas de posseir-ne una. En cas que l'hotel o allotjament no accedeixi a l'abonament de la reserva, es pot reclamar el pagament a l'administració, però es tracta d'un procediment llarg, que sol rondar almenys els 6 mesos, segons indica reclamador.es.

Si en el vol de l'usuari hi anaven persones positives per Covid-19 i en arribar al destí es posa aquest vol en quarantena, Esperanza Palacio, co-directora legal de reclamador.es, recomana fer-se una prova PCR com més aviat millor per descartar un possible positiu, ja que l'opció de reclamar el reintegrament de les despeses a l'administració per les mesures de control en els aeroports és un procediment molt tediós, llarg i costós, amb un resultat completament incert als tribunals, per la novetat de la situació.

Finalment, si la persona que queda aïllada té un lloc de feina que li impedeix teletreballar i ha de reincorporar-se, sí que pot justificar la seva assistència, perquè una de les excepcions per saltar-se un confinament, sempre que la persona no estigui infectada, és la laboral. L'usuari haurà d'acreditar-ho per si durant el trasllat al seu lloc de treball les autoritats li ho requereixen.

Noticias relacionadas

contador