• La resta dels 20 acusats s'han declarat innocents
ep modesto crespocentrola imagende entrarjuicio
Europa Press

L'expresident de la CAM Modesto Crespo s'ha declarat culpable dels delictes d'apropiació indeguda agreujada i administració deslleial pel cobrament de dietes de 600.000 euros en dues quotes, de manera que possibilita l'acord al qual han arribat la seva defensa, Fiscalia Anticorrupció i l'acusació particular representada per Diego de Ramón i altres, en nom de 800 afectats per les quotes participatives i preferents de la CAM.

Crespo ha acceptat la seva culpabilitat durant la primera sessió del judici contra 21 membres del consell de l'entitat alacantina, que ha començat aquest dilluns a l'Audiència d'Alacant. La resta dels 20 acusats, entre els quals es troben l'exdirector Roberto López Abad i l'exvicepresident Antonio Gil-Terrón, s'han declarat innocents.

L'acord implica una reducció per a Crespo de la pena de presó de quatre anys a un i la devolució dels 600.000 euros que va rebre en dietes al llarg de diversos terminis.

A més, l'expresident de la CAM ha de detallar durant el judici com es va gestar el cobrament indegut de dietes i assenyalar el presumpte dissenyador de l'operació i a qui ho va fer possible.

La secció desena de l'Audiència d'Alacant ha iniciat aquest dilluns la primera sessió de qüestions prèvies del judici contra Crespo; l'exdirector de l'extinta CAM Roberto López Abad i 19 exmembres del Consell d'Administració, acusats de cobrar i aprovar el cobrament de dietes de 600.000 euros en dues quotes per al llavors president de l'entitat.

Durant les qüestions prèvies, la defensa de Roberto López Abad ha sol·licitat la suspensió del judici ja que falten les actes del Consell d'Administració de la CAM de 2004 a 2011. A aquesta petició s'ha sumat la totalitat de defenses i el fiscal Anticorrupció Felipe Briones. El tribunal, que ha explicat que es va mantenir un exhort a l'Audiència Nacional i el Tribunal Suprem ha demorat el lliurament, no accepta la suspensió i espera comptar-hi el 4 de juny.

El judici continuarà amb les qüestions prèvies els dies 15 i 18 de maig. El 4, 5, 6, 11 i 12, tindran lloc els interrogatoris dels acusats. El 13, 25 i 26 tindran lloc les testificals i els dies 27 de maig i 2 i 3 de juliol, les conclusions.

contador