ep perro en un coche
RACE

A Espanya hi ha un total de 29 milions de mascotes, una xifra que ha anat augmentant als últims anys, igual que ho han fet els preus dels serveis relacionats amb els animals de companyia. I és que la inflació que es registra a Espanya ha colpejat amb força el sector. D'acord amb un estudi de ProntoPro.es, plataforma digital de professionals, s'estima que actualment el cost anual de tenir una mascota és de 1.072 euros. Una dada que representa un 33% més que el 2020.

L'informe mostra a més, que el bany, el tall d'ungles i la perruqueria, és el servei que més increment ha registrat als últims dos anys, amb un augment del 112%, passant de costar 33 euros el 2020 a 70 al 2022.

Un altre dels serveis que ha experimentat més augments és el de la guarderia canina o felina, i actualment costa un 71% més que fa dos anys: 12 euros per hora en lloc de 7, que era el preu el 2020.

Per la seva banda, el servei de veterinària, que inclou 2 vacunacions, una consulta genèrica i una consulta per a nutrició animal, ha repuntat un 65% i ha arribat al preu de 215 euros, mentre que el 2020 era de 130. Pel que fa a l'esterilització dels gossos, el cost ronda els 225 euros i per als gats el cost és proper als 110 euros.

L'estudi analitza que, si bé els preus han patit un augment notable, els espanyols cada vegada busquen més la companyia de mascotes, ja que la demanda per a serveis relacionats amb el benestar d'aquests animals ha crescut un 44% des de l'any 2020.

Pel que fa als serveis més sol·licitats a la plataforma, s'observa que el de bany, tall d'ungles i perruqueria ocupa el 50% del total de les sol·licituds i, en segon lloc, hi ha el veterinari amb un 35,7% dels requeriments.

Els serveis d'ensinistrament caní i cuidador de gossos acumulen un 13,2% mentre que cuidador de gats té un 1,1% del total de les sol·licituds.

contador