• S'espera que el projecte vegi 'llum verda' abans de finals d'any
  • De la Serna anuncia obres d'AVE per valor de 1.850 milions d'euros
operacion chamartin

El Ministeri de Foment, l'Ajuntament de Madrid i la promotora Distrito Castellana Norte han arribat a un acord de cara a iniciar els tràmits per a la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) del projecte Madrid Nuevo Norte o 'Operació Chamartín'.

Així ho ha fet públic el ministre Iñigo de la Serna durant els esmorzars informatius celebrats per Europa Press aquest dimarts a l'Hotel Intercontinental de Madrid. En concret, aquesta reforma urbanística contempla la construcció de 10.500 habitatges, la remodelació de l'estació de Chamartín i la construcció d'un gran centre de negocis al voltant. De la Serna ha explicat com ahir es va registrar la documentació pertinent per iniciar el projecte, que s'espera que rebi l'aprovació inicial al mes de juliol i finalitzi la seva tramitació abans de 2019.

OBRES D’AVE PER 1.850 MILIONS D'EUROS AQUEST ESTIU

De la mateixa manera, el ministre ha fet públics els contractes d'obres de construccions de nous trams de ferrocarril d'Alta Velocitat (AVE) per import de 1.850 milions d'euros, una quantitat que supera l’invertit en tot l'any passat.

En concret, els treballs se centraran en la connexió amb Granada, el tram Vandellòs-Tarragona i l'enllaç entre les estacions madrilenyes d'Atocha i Chamartín, actualment en proves, així com els accessos de l'AVE a Múrcia i Burgos, i del tram entre Zamora i Pedralba de la Pradería, on actualment estan concloent les obres de construcció.

Noticias relacionadas

contador