ep el alcalde de madrid jose luis martinez almeida en rueda de prensa posterior a la junta de
AYUNTAMIENTO DE MADRID - Archivo

Els vehicles d'alta ocupació, amb dos o més ocupants, amb etiqueta C (verda) tindran lliure accés a la zona de baixes emissions de la ciutat de Madrid, segons ha anunciat aquest dilluns l'alcalde, José Luis Martínez-Almeida, durant la presentació de l'estratègia de sostenibilitat 'Madrid 360'.

Això es posarà en marxa "quan es modifiqui l'ordenança de Mobilitat el semestre que ve". A més hi haurà rebaixes de tarifa en els aparcaments del districte Centre. L'etiqueta C agrupa els turismes i comercials lleugers, classificats en el Registre de Vehicles com gasolina EURO 4/IV, 5/V o 6/VI o dièsel EURO 6/VI.

Diverses càmeres controlaran aquests accessos, així com hi haurà "controls aleatoris". Els vehicles sense distintiu (A) tindran l'entrada prohibida, i tant els B com els C "només podran estacionar en aparcaments".

Diverses càmeres controlaran aquests accessos, així com hi haurà "controls aleatoris"

A partir de l'1 de gener de 2020 quedarà prohibit l'estacionament a vehicles A dins de l'ametlla central excepte per als residents d'un mateix barri, que no podran aparcar en un altre lloc que no sigui la seva zona. Ja al gener de 2022 estarà prohibit l'accés i la circulació dins de la M-30 a tots els vehicles A dels que no són residents a la ciutat. Un any més tard, s'inclourà la prohibició de la circulació per als vehicles A de no residents de Madrid també a la M-30.

D'altra banda, els comerciants del districte centre dins "seran tractats com a residents" i el funcionament de permisos serà similar al de "les antigues APR".

A més, hi haurà rebaixa tarifària als pàrquing de l'Ajuntament que es troben al districte Centre. Així, els vehicles elèctrics podran aparcar un determinat temps gratis. Hi haurà una reducció d'un 50% en vehicles 'eco' i d'un 10% en els d'etiqueta 'C'. S'estudiarà de la mateixa manera l'ampliació del SER a altres districtes per acabar amb un "efecte frontera que perjudica" als veïns.

La mesura estrella d'Almeida durant campanya, el soterrament de vuit carrils de l'A5 entre l'avinguda de Portugal i la dels Poblats. Amb això, s'alliberaran més de 90.000 metres quadrats en superfície. També s'executarà la reforma del Nus Nord per "descongestionar el trànsit". S'iniciaran així mateix els tràmits i la gestió amb el Ministeri de Foment i la Comunitat per habilitar carrils Bus-VAO a les carreteres d'entrada a Madrid. Es duplicaran les places d'estacionament en superfície per a les motos fins a arribar a les 21.000 places durant els pròxims quatre anys. D'altra banda, no hi haurà cap caldera de carbó a la ciutat de Madrid.

contador