ep archivo   aceite de oliva 20210914122606
EXTENDA - Archivo

L'Agència de Seguretat Alimentària (AESAN) ha informat d'una alerta de frau detectada en la venda d'oli. Una xarxa venia ampolles etiquetant com a "oli d'oliva" i "oli d'oliva verge extra" el que en realitat no és tal, sinó un producte elaborat, envasat i distribuït fora de les normes.

Aquest avís arriba des de la Regió de Múrcia, segons informa en un comunicat per part de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). Les investigacions realitzades en el marc d'una operació de lluita contra el frau en la venda d'oli d'oliva han donat resultat que el que es comercialitzava era en realitat un oli vegetal d'un altre tipus: oli de llavors o barreja d'olis vegetals de llavors.

Aquest engany pot suposar un risc per a la salut, ja que es tracta de la venda d'un producte generat de manera clandestina, sense traçabilitat fiable sobre l'origen ni la composició.

S'ha ordenat la retirada de la venda de tots. En qualsevol cas, des d'AESAN, encara que no es té constància de cap problema de salut generat per aquests productes, recomanen a les persones que poguessin tenir a casa algun d'aquests olis que evitin consumir-los i els tornin al punts de venda.

A més, al comunicat animen els consumidors a comprar només productes de qualitat, distribuïts en canals regulars. Si falta oli de gira-sol, hi ha altres olis vegetals alternatius a bon preu, i per descomptat, al mercat hi ha oli d'oliva, el més saludable, a preus competitius: si no és AOVE, pot ser oli d'oliva verge, oli d'oliva refinat o oli de pinyolada, opcions econòmiques i segures, tal com asseguren des de l'organització.

contador