ep envio de primer paquete de zalando
ZALANDO

Zalando s'enfonsa a la borsa després de llançar un advertiment de beneficis i arrossega en la caiguda Inditex i altres cadenes de moda europees. La plataforma de venda en línia alemanya ha reduït de manera molt destacada la seva previsió de beneficis i lidera les caigudes al DAX 40 germànic.

  • 46,03€
  • 3,09%
  • 26,44€
  • 1,03%

Zalando espera que els seus comptes siguin més febles del que s'esperava al segon trimestre i ha retallat la previsió de beneficis per al conjunt de l'any.

"La gerència ara espera que els desafiaments macroeconòmics siguin més duradors i més intensos del previst anteriorment", ha explicat l'empresa, després d'una caiguda a l'índex de confiança dels consumidors al mes de juny.

El venedor d'articles de moda preveu que totes les mètriques del seu compte de resultats al segon trimestre (volum brut de mercaderies, creixement de les vendes i beneficis) se situïn per sota de les previsions manejades pel consens.

Per al conjunt del 2022, Zalando espera que els ingressos se situïn entre 10.400 i 10.700 milions d'euros, xifra que implica un comportament pla o una pujada no superior al 3% respecte al 2021. L'anterior previsió estimava un creixement anual de les vendes d'entre el 12% i el 19%.

Per la seva banda, l'EBIT ajustat se situarà entre 180 i 260 milions d'euros, molt per sota dels 430-510 milions anticipats anteriorment.

Després d'aquesta important retallada de previsions, els experts de Deutsche Bank han rebaixat la seva valoració fins als 42 euros per acció des de 76 euros, encara que han reiterat el consell de compra.

"Zalando ha realitzat una retallada significativa i realista en les previsions de vendes i EBIT per a l'any fiscal 2022, un pas necessari que ajudarà els inversors a revisar el cas d'inversió", argumenten aquests experts.

Segons la seva opinió, "els inversors es poden quedar al marge al sector de consum discrecional mentre esperen la capitulació dels guanys i més claredat sobre l'impacte de la inflació en la despesa. És probable que arribem d'hora, però creiem que els inversors ara poden invertir en un actiu de qualitat amb expectatives de guanys realistes i una valoració barata”.

En aquest sentit, destaquen que les accions s'han enfonsat fins a nivells de 21 euros, mínims des del 2014, "quan la base de vendes era de 3.000 milions d'euros, el 30% de la xifra actual".

Noticias relacionadas

contador