william hill horseracing racing horses

El grup estatunidenc d'hotels i casinos Caesars Entertainment ha entrat en una fase de "negociacions avançades" amb la casa d'apostes William Hill i ha presentat una oferta de compra de 2.900 milions de lliures (3.200 milions d'euros), segons ha indicat la firma britànica aquest dilluns en un comunicat.

L'oferta es produeix després que el divendres William Hill confirmés que havia rebut ofertes de la pròpia Caesars i del fons d'inversió Apollo. Davant aquesta informació, les accions de la casa d'apostes britànica van repuntar un 43% a la Borsa de Londres. Durant la jornada d'aquest dilluns, els inversors estan recollint beneficis i els seus títols cedeixen més d'un 10%, malgrat haver-se concretat el preu pel qual podria tancar-se l'operació.

Caesars ha presentat una oferta de 2,72 lliures per acció. Això suposa una prima del 57,6% en comparació amb l'1 de setembre, últim dia borsari previ al primer contacte entre totes dues empreses. També suposa un increment del 80,7% en comparació amb la mitjana ponderada de la cotització de William Hill en els tres mesos previs al 24 de setembre.

Encara que l'oferta encara no és ferma, el consell d'administració de William Hill s'ha mostrat a favor de recomanar als accionistes acceptar-la quan la rebin.

William Hill es va anotar unes pèrdues netes de 10,4 milions de lliures (11,4 milions d'euros) en el primer semestre de l'any, enfront dels guanys de 46 milions (50,3 milions d'euros) registrades durant el mateix període de l'exercici anterior.

No obstant això, si es tenen en compte els extraordinaris, com una devolució d'IVA per la incorrecta aplicació de normes fiscals entre 2005 i 2013, la firma va tancar el semestre amb un benefici net atribuït de 116,8 milions de lliures (127,7 milions d'euros), enfront de les pèrdues de 62 milions (67,8 milions d'euros) observades en el primer semestre de 2019.

Entre gener i juny, William Hill va facturar 554,4 milions de lliures (606,1 milions d'euros), un 31,7% menys. D'aquesta xifra, els ingressos obtinguts dels seus locals físics es van situar en 146,9 milions (160,6 milions d'euros), un 62,5% menys, mentre que la divisió 'online' va aconseguir una facturació de 369,3 milions de lliures (403,7 milions d'euros), un 0,5% més.

Noticias relacionadas

contador