William Hill, bookmaker, gaming, gambling

William Hill va registrar durant l'exercici anterior uns guanys operatius de 147 milions de lliures, que suposa un 37% menys que un any abans. La companyia britànica atribueix els seus resultats a les restriccions que s'estan implementant al mercat de les apostes. Les seves accions cauen prop d'un 5% aquest dimecres.

No obstant això, el benefici de 2019 se situa al rang superior de les expectatives fixades per la companyia, que esperava guanyar en aquest període entre 143 i 148 milions de lliures, segons va fer públic fa un mes. Al 2018 va guanyar 233,6 milions de lliures. La junta ha proposat un dividend final de 5,34 penics per acció, deixant el pagament de l'any sencer a 8 penics, per sota dels 12 penics de 2018.

"Passem a 2020 en una posició més sòlida. Gairebé una quarta part dels ingressos ara es generen fora del Regne Unit, en comparació amb el 15% al 2018", ha dit el director executiu de William Hill, Ulrik Bengtsson, que ha afegit que "2019 va ser un any de transició, durant el qual vam executar la nostra ambició de diversificar internacionalment amb l'adquisició de Mr Green i el fort creixement continu del nostre negoci als EUA".

No obstant això, les cases d'apostes estan registrant els efectes del tancament de més de 700 locals a peu de carrer al Regne Unit, on també s'ha implementat el límit de 2 lliures a les màquines. A més, William Hill ha advertit que podria haver d'afrontar una pèrdua de 10 milions de lliures per la prohibició imminent sobre l'ús de targetes de crèdit en les apostes online, que entrarà en efecte a l'abril. Aquesta és l'ofensiva legislativa més recent contra la indústria del joc.

Els analistes de Hargreaves Lansdown creuen que William Hill "està prenent les decisions correctes". "L'oportunitat als EUA és clarament el futur de la indústria, i invertir aquí és absolutament vital per a la salut a llarg termini de William Hill". "A llarg termini la posició dels EUA és potencialment molt lucrativa", encara que "sospitem que el creixement al mercat d'apostes esportives estatunidenca amb prou feines està començant i, tal com estan les coses, William Hill sembla ben posicionat per beneficiar-se'n. No obstant això, la transició pot requerir paciència". Afegeixen que "el que fa que aquests resultats siguin decebedors en la nostra opinió és que el negoci online al Regne Unit també sembla que s'està debatent en un mar de dificultats reguladores".

Els analistes de AJ Bell coincideixen en destacar el mercat dels EUA que, assenyalen, "per a William Hill, el futur probablement es deu a la seva expansió als EUA, on la seva capacitat per mantenir els costos sota control ara com ara és un senyal encoratjador". Però considera que la companyia haurà d'"encreuar els dits de mans i peus perquè no hi hagi més contratemps reguladors. L'elecció presidencial dels EUA al novembre és un possible factor de risc a tenir en compte".

Noticias relacionadas

contador