whirlpool emea

La nord-americana Whirlpool i la turca Arçelik han anunciat aquest dimarts un acord de contribució definitiu per a la creació d'una nova companyia d'electrodomèstics, de la qual Whirlpool en tindrà el 25% i Arcelik, el 75%, que tindrà unes vendes combinades estimades de més de 6.000. milions d'euros, ha informat la companyia nord-americana.

"Whirlpool contribuirà amb el seu important negoci europeu d'electrodomèstics, i Arcelik contribuirà amb els principals negocis d'electrodomèstics, electrònica de consum, aire condicionat i petits electrodomèstics a l'entitat acabada de formar", asseguren des de la companyia.

D'altra banda, Whirlpool va acordar en principi la venda del negoci de l'Orient Mitjà i l'Àfrica a Arcelik, encara que conservarà la propietat del seu negoci d'electrodomèstics petits KitchenAid.

"L'anunci d'avui marca una altra fita important en la transformació de la nostra cartera en curs. Això ens permet participar en una important creació de valor a partir del reposicionament del negoci i sinèrgies de costos a través del nostre interès minoritari", destaca Marc Bitzer, president i director executiu de Whirlpool Corporation.

contador