• Wells Fargo ha presentado un beneficio neto de 5.600 millones de dólares, un poco por debajo de lo esperado: 5.700
  • Los ingresos han aumentado un 4% después de obtener 22.200 millones de dólares
wells fargo

Wells Fargo ha retallat un 1,7% els seus beneficis el segon trimestre i cau un 1,8% a Wall Street. El Benefici per Acció de l'entitat ha estat d'1,01 dòlars, la qual cosa esperaven els analistes. Wells Fargo ha presentat un benefici net de 5.600 milions de dòlars, una mica per sota de l'esperat: 5.700.

  • 61,08$
  • 0,03%

El trimestre de l'any passat, el banc va informar d'uns guanys d'1,03 dòlars per acció, i els seus ingressos van ser de 21.318 milions de dòlars. "Els resultats del segon trimestre de Wells Fargo han demostrat la nostra capacitat de generar un rendiment constant durant els períodes dels mercats de capitals, econòmiques i la incertesa del tipus d'interès", assenyala el president i CEO John Stumpf en un comunicat que va acompanyar l'anunci de guanys del banc.


"En comparació amb un any abans, hem tingut un sòlid creixement en préstecs, dipòsits i clients, que són els nostres conductors fonamentals de valor a llarg termini". El banc ha informat d’una major pèrdua de crèdit de 924 milions dòlars el segon trimestre, en comparació amb el trimestre anterior, en part impulsat per 59 milions de dòlars més pèrdues d'oli.


El banc també ha informat d'un augment en la originació i aplicacions del seu negoci de crèdits per a l'habitatge, i un augment del 10% any rere any del volum de compra amb targeta de crèdit, per valor de 19.400 milions el segon trimestre.


El negoci de l'entitat s'ha vist afectat per un escenari de baixos tipus d'interès i per l'activitat de crèdits al sector energètic, que ha experimentat una forta caiguda de preus. Els ingressos de Wells Fargo, el banc en el qual l'inversor Warren Buffett és un dels principals accionistes, es van elevar un 4%, fins a 22.200 milions de dòlars.


DESTAQUEN LA CAPACITAT DE WELLS FARGO


El president i conseller delegat de l'entitat, John Stumpf, va destacar la capacitat de Wells Fargo de créixer en crèdits, dipòsits i clients, i va subratllar que el banc ha retornat major capital als accionistes durant el segon trimestre.


Malgrat tot, Wells Fargo està sofrint la política monetària de la Fed, que ha estancat la pujada gradual de tipus prevista, i les seves accions estan baixant en borsa en el que va d'any, tal com explica Expansión. Com a conseqüència, el banc ha perdut ja el lloc de dècima companyia més important de Wall Street per capitalització a mans de l'operadora de telecomunicacions AT&T.

contador