ep pantallacine cines butaca butacas taquilla entrada entradas pelicula 20190507141402
EUROPA PRESS - Archivo

Empreses com Walt Disney, Sony, Warner Bros o Paramount han vist iniciat un expedient sancionador per part de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) per possibles pràctiques restrictives de la competència al mercat de distribució cinematogràfica.

En concret, l'organisme investiga els fets a sis grans distribuïdores cinematogràfiques, una empresa de mesurament d'audiències i una empresa proveïdora de serveis de desplegament digital a les sales exhibidores.

Els acords entre competidors constitueixen una infracció molt greu de la legislació de competència

Unes actuacions que se centren contra: The Walt Disney Company Iberia i la seva matriu britànica The Walt Disney Company Limited; Sony Pictures Entertainment Iberia i la seva matriu britànica Columbia Pictures Corporation; Warner Bros Entertainment Espanya i la seva matriu holandesa Warner Bros Entertainment Nederland; Hispano Foxfilm; Universal Pictures International Spain; Paramount Spain i la seva matriu britànica Paramount Pictures International; Ymagis Spain i la seva matriu francesa Ymagis; i Rentrak Spain i la seva matriu holandesa Rentrak BV.

Segons informa la CNMC en un comunicat, les pràctiques consistirien en la concertació entre les grans distribuïdores i l'empresa integradora Ymagis per uniformitzar les seves polítiques comercials, així com en l'intercanvi d'informació comercialment sensible entre els grans distribuïdors, amb la col·laboració de la companyia de mesurament d'audiències Rentrak, al mercat espanyol de la distribució cinematogràfica.

Després de l'obertura d'aquest expedient sancionador s'inicia un període màxim de 18 mesos per a la instrucció de l'expedient i per a la seva resolució per la CNMC, sense que la incoació d'aquest expedient prejutgi el resultat final de la investigació. Explica que els acords entre competidors constitueixen una infracció molt greu de la legislació de competència que pot comportar multes de fins al 10% del volum de negocis total de les empreses infractores.

Noticias relacionadas

contador