ep logos de volkswagen y de ford
FORD Y DPA

Les companyies automobilístiques Volkswagen i Ford han tancat un acord per invertir en la firma de vehicles autònoms Argo AI, tal com havien anunciat fa un any, com a part de la seva intenció d'introduir aquesta tecnologia tant a Europa com als Estats Units.

  • 140,40€
  • -0,35%

En un comunicat, el vicepresident de Mobilitat de Ford, John Lawler, ha subratllat que la conducció autònoma pot facilitar la vida de les persones i descongestionar les ciutats.

"No obstant això, crear un sistema de conducció autònom no és fàcil, ni tampoc barat. Des de Ford, ens hem compromès a gastar més de 4.000 milions de dòlars (3.592 milions d'euros) d'aquí a 2023 en el desenvolupament de vehicles autònoms", ha indicat Lawler, i ha afegit que gràcies a l'acord amb Volkswagen, els costos seran compartits, i aquesta tecnologia s'implementarà tant als Estats Units com a Europa.

En aquest sentit, Lawler ha subratllat que malgrat compartir despeses amb Volkswagen, la seva companyia no renunciarà a invertir l'import total planejat en el desenvolupament de vehicles autònoms, per la qual cosa part d'aquests diners es destinarà a crear una experiència "única" per al client.

Aquest anunci es produeix després que sortís a la llum que Volkswagen i Ford van arribar a un principi d'acord per desenvolupar diversos nous projectes a les àrees d'electrificació i vehicles comercials, per la qual cosa Ford utilitzarà la plataforma modular MED de Volkswagen per fer un cotxe elèctric a Europa.

Noticias relacionadas

contador