• La companyia nord-americana ja hauria comprat els terrenys, per tant, el projecte té més possibilitats de sortir endavant que l'anterior
Codere

Forta volatilitat aquest divendres a Codere, que ha obert amb alces del 10% i està caient ara un 1,18%. Això, després de disparar-se més d'un 20% en la passada jornada per les expectatives que es generen davant el 'nou Eurovegas'.

  • 0,09€
  • 0,00%

Madrid tindrà el major centre d'oci d'Europa, un 'nou Eurovegas'. La companyia nord-americana The Cordish invertirà 2.200 milions d'euros en la seva construcció i estarà situat en un terreny de 134 hectàrees proper a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, a la zona del Corredor de l'Henares, segons el disseny presentat pel grup al Govern regional.

El grup nord-americà The Cordish ja ha adquirit els terrenys on pensa construir el macro-complex d'oci

El projecte d'aquest macro-complex de l'oci es va fer públic aquest dijous a Madrid enmig de molta prudència ja que ningú oblida el viscut en 2012 amb Eurovegas, un projecte que, finalment, va acabar en 'res'. De fet,quan es va presentar el 'primer Eurovegas', les accions de Codere també es van disparar amb força davant l'expectativa de beneficis. cal subratllar la complicada situació econòmica de Codere, amb unes pèrdues de 1.133 milions d'euros durant els nou primers mesos d'aquest any. Les grans pèrdues d'aquest any es deuen, en gran part, al registre comptable de la reestructuració financera conclosa a l'abril, encara que en el mateix període de 2015 ja va registrar unes pèrdues de 73,7 milions d'euros.

Codere va tancar fa uns dies una emissió de bons per valor conjunt de 767 milions per refinanciar completament la seva estructura de deute corporatiu, amb una reducció de cost mitjana del 8,8% al 7,1%, equivalent a més de 23 milions d'estalvi en interessos a l'any.

UN PROJECTE AMB MÉS EXPECTATIVES DE COMPLIR-SE

El grup nord-americà The Cordish ja ha adquirit els terrenys on pensa construir el macro-complex d'oci, quelcom que no va fer en el seu moment el magnat Sheldon Adelson quan va anunciar la seva intenció de construir un 'Eurovegas' a Madrid. A més, The Cordish no ha sol·licitat canvis en matèria d'impostos i en la llei antitabac com sí va fer Adelson. Per contra, s'ha dissenyat un complex d'oci que té la vocació d'adaptar-se a l'estil del que es pot veure actualment a Espanya.

El recinte d'oci, una vegada finalitzada la construcció, comptarà amb 2.700 habitacions d'hotels de 5 i 4 estrelles. Sobre la base de les condicions del mercat i als estudis d'avaluació realitzats, té un potència de fins a 4.000 habitacions de capacitat hotelera. El 'megacomplexe' es dirà Live Resort i està previst que tingui un impacte econòmic d'uns 5.000 milions d'euros a la zona.

El projecte completat crearà més de 56.000 ocupacions (entre directes, indirectes, construcció i operació del centre). Per a la selecció i formació del personal s'aplicarà la mateixa política que en els seus projectes dels Estats Units, on la gran majoria dels seus empleats són locals. El grup Cordish obrirà una escola de formació per preparar als residents de la zona per treballar en el districte d'oci, segons ha explicat la pròpia companyia.