ep sede de viscofan
VISCOFAN - Archivo

Viscofan, el fabricant i venedor d'embolcalls artificials de cel·lulosa, col·lagen i plàstics per a productes carnis, ha tancat el primer semestre de l'any amb un benefici de 57,3 milions d'euros, un increment del 25,5% gràcies a un augment de la demanda pel coronavirus, segons ha comunicat l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 59,10€
  • -0,67%

En concret, la xifra de negoci de la companyia es va elevar un 9,1%, fins a 447,028 milions d'euros, 224,9 dels quals al segon trimestre, marcant un nou màxim històric trimestral amb un creixement del 7,8%.

La companyia ha assenyalat que en un context de creixement del mercat d'embolcalls ha reforçat el seu posicionament competitiu per ingressos, amb creixement a totes les famílies d'embolcalls, així com a totes les àrees geogràfiques.

Per part seva, el resultat brut d'explotació (Ebitda) es va elevar un 18,7%, fins a situar-se en 110,26 milions d'euros, gràcies als majors ingressos en un context d'alta activitat productiva, les eficiències productives aconseguides i els estalvis procedents de la nova tecnologia de cel·lulòsica i fibrosa a Espanya, així com en la millora de la rendibilitat operativa tant en termes reportats com en comparables.

El deute bancari net a tancament de juny se situa en 43,8 milions d'euros, un 40,1% menys que els 73 milions d'euros a desembre de 2019.

La companyia va pagar el 4 de juny el dividend complementari de 0,96 euros, equivalent a un total de 44,5 milions d'euros. Aquest dividend complementari, afegit al dividend a compte pagat al desembre de 2019 i la prima d'assistència a la junta, suposen un repartiment total de 1,62 euros, un 1,3% més que a l'exercici precedent.

EL CORONAVIRUS NO VARIA ELS OBJECTIUS DEL GRUP

El president de Viscofan, José Domingo de Ampuero i Osma, s'ha congratulat pels resultats del primer semestre. "Els creixements obtinguts en les principals magnituds reforcen la nostra visió sobre els resultats esperats per al conjunt d'un any marcat per la volatilitat i la incertesa provocada per la pandèmia", ha assenyalat.

"M'agradaria destacar el fort compromís de les 5.000 persones que componen Viscofan per mantenir les nostres plantes operatives, assegurar el subministrament als nostres clients i seguir les mesures de seguretat implementades a tot el grup. Un esforç que reflecteix la fortalesa del nostre model de negoci per proveir al mercat d'un producte essencial per a l'alimentació bàsica de milions de persones a tot el món", ha recalcat.

La companyia ha subratllat que la crisi del coronavirus no ha suposat canvis en l'orientació estratègica, o revisió d'objectius, operacions, resultats financers, situació econòmica i fluxos de caixa que posin en risc els objectius presentats per a enguany.

A més, ha recalcat que des de l'inici de la pandèmia, Viscofan s'ha enfocat a protegir la salut dels treballadors, assegurar el proveïment dels nostres productes a la cadena d'alimentació i contribuir a prevenir i combatre l'expansió del coronavirus.

contador