foxconn-masques-de-protection-respiratoire-coronavirus

Centenars de treballadors de la principal planta de fabricació d'Apple a Zhengzhou (Xina) s'han congregat al voltant de la factoria i han protagonitzat violentes protestes en què s'han arribat a enfrontar la policia antiavalots i el personal de seguretat del centre, segons es pot veure als diferents vídeos que circulen a les xarxes socials.

  • 169,30$
  • -0,35%

Aquest tipus d'incidents no són habituals a la Xina i reflecteixen l'escalada de tensió que s'està experimentant entre Foxconn i els seus treballadors després de gairebé un mes de tancament i de dures mesures per contenir un brot de coronavirus a la factoria. D'acord amb diferents mitjans, el desencadenant hauria estat un pla de la companyia per endarrerir el pagament d'algunes primes dels treballadors, i també la por de compartir dormitori amb infectats dins de la bombolla organitzada per l'empresa.

Segons relata Bloomberg, centenars de treballadors han sortit de les seves habitacions durant la matinada d'aquest dimecres al crit de “doneu-nos la nostra paga” i “lluita, lluita”. Diversos treballadors han resultat ferits després de l'enfrontament amb la policia i el personal de seguretat del centre. En altres vídeos, es pot veure com els antiavalots han utilitzat gas de pebre per reduir els treballadors després que aquests enderroquessin les barreres disposades al voltant del centre de producció.

“Estic molt espantat per aquest lloc, ara tots podríem ser positius”, ha assenyalat un treballador en declaracions a Bloomberg. "Ens estan enviant a la mort", ha denunciat un altre. Així mateix, altres treballadors han denunciat les deplorables condicions higiene i l'escassetat de menjar durant el confinament, així com la poca confiança del personal a les proves diagnòstiques realitzades per la companyia.

A finals d'octubre, el brot de Covid-19 a la fàbrica de Foxconn, que sol tenir uns 200.000 treballadors, va fer que les persones que temien encomanar-se de la malaltia fugissin de la factoria, segons les publicacions a les xarxes socials de llavors. Des d'aleshores, segons diverses fonts, la companyia ha intentat atraure els treballadors amb un augment dels salaris. Els governs locals de tota la província de Henan, on hi ha Zhengzhou, s'han encarregat de mobilitzar els residents.

Cal assenyalar que les autoritats xineses han imposat aquest dimecres més restriccions per frenar un ràpid augment de les infeccions per Covid que afectaran diverses ciutats importants, incloent-hi Pequín i Xangai, després de donar signes que les mesures es podrien suavitzar en el futur.

“És un embolic. Han creat una situació en què els responsables locals estan sota una pressió intolerable”, ha indicat Barry Naughton, professor de la Universitat de Califòrnia a San Diego especialitzat en economia xinesa, a Bloomberg, que creu que “la tensió rau en què Pequín vol tant 'Covid zero' com el ple creixement econòmic”.

Noticias relacionadas

contador