villarejo gonzalez bbva portada buena

L'excomissari José Manuel Villarejo va col·laborar amb l'excap de seguretat del BBVA, Julio Corrochano, per impedir que Sacyr es fes amb el control de l'entitat entre 2004 i 2005. I ho va fer punxant 16.500 trucades telefòniques, a través de les quals cercava els punts febles per neutralitzar els empresaris.

  • 9,84€
  • -0,10%
  • 3,44€
  • 1,12%

Segons pot escoltar-se en les converses gravades per Villarejo, Corrochano li va encarregar un resum de "tres o quatre folis amb les putades" a un grup d'empresaris, liderats per Luis del Rivero, expresident de Sacyr. "Més de quatre folis no els llegeix ni Déu, és l'única cosa que llegirà ell", i d'aquesta forma es queda tranquil que s'ha fet la inversió", li diu el cap de seguretat del BBVA al comissari.

Aquestes converses, recollides per El País, es troben en possessió del jutge que investiga el cas sobre els pagaments del banc presidit llavors per Francisco González a l'empresa del comissari, Cenyt.

Les escoltes s'aprofitaven també per filtrar a determinats mitjans de comunicació informació falsa amb l'objectiu de dominar l'opinió pública, la qual cosa donava avantatge al BBVA a l'hora de defensar-se de Sacyr.

Segons la Fiscalia Anticorrupció, aquesta xarxa d'espionatge va ser "ordenada, de manera opaca, per la pròpia presidència del banc", càrrec que ocupava Francisco González.

Noticias relacionadas

contador