unicredit-veut-vendre-jusqu-a-1-1-milliard-de-biens-immobiliers-en-allemagne

El grup bancari italià Unicredit es deixa més d'un 3% després de publicar uns resultats fins al juny per sota de les expectatives del mercat. El banc va obtenir un benefici net de 3.241 milions d'euros durant la primera meitat de 2019, un 51,7% més en termes interanuals, gràcies a la venda de la seva participació en Finecobank, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

Sense tenir en compte aquesta operació, Unicredit ha guanyat 2.158 milions, tot just un 1% superior als 2.136 milions del primer semestre del passat exercici.

El banc més gran d'Itàlia per actius va experimentar un augment dels seus guanys nets de més del 80% durant el segon trimestre de l'any, ja que es va beneficiar de les vendes d'actius, però l'entitat va reduir la seva guia d'ingressos per a aquest any en advertir sobre l'impacte de les taxes d'interès més baixes.

Per la resta d'any, Unicredit va preveure ingressos a la baixa per 18.700 milions d'euros, va confirmar costos operatius per 10.100 milions i va vaticinar una exposició als crèdits deteriorats bruta "molt per sota" dels 14.900 milions d'euros.

El banc amb seu a Milà va dir dimecres que el benefici net declarat va augmentar un 81% fins als 1.900 milions d'euros any rere any durant els tres mesos fins al juny, per sota de les previsions dels analistes. L'augment es va deure en part a la venda de la seva participació del 17% en l'administrador d'actius Fineco el maig. El benefici net ajustat, excloent-ne els guanys excepcionals, va augmentar un 0,4% fins als 1.000 milions respecte al mateix trimestre de l'any anterior. Els ingressos van caure un 4,6% fins alks 4.500 milions.

El conseller delegat, Jean Pierre Mustier, ha indicat que Unicredit va aconseguir resultats "sòlids" durant la primera meitat de l'any "tot i el context macroeconòmic complex" i ha destacat que "segueix finançant amb èxit l'economia real" dels països on opera.

contador