ep archivo   sede de unicaja banco 20240206073803
UNICAJA BANCO - Archivo

El Consell d'Administració d'Unicaja té la intenció de sotmetre a aprovació, a la propera Junta General Ordinària d'Accionistes, una proposta de distribució d'un dividend en efectiu de 132 milions d'euros, segons ha informat aquest dimarts l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de valors (CNMV).

  • 1,32€
  • -0,23%

Així mateix, el Consell d'Administració, pendent de rebre l'autorització del Banc Central Europeu (BCE), planeja dur a terme un programa de recompra d'accions pròpies, per tal de reduir el capital social de la societat, mitjançant amortització d'accions pròpies representatives un màxim del 3,8% del capital social, per un contravalor màxim de 100 milions d'euros.

Després de fer aquests anuncis, que suposen un augment important de la rendibilitat per als accionistes, les seves accions es disparen un 6%, fins als 0,92 euros.

Unicaja ha comunicat aquestes novetats coincidint amb la publicació dels resultats del 2023 i del quart trimestre de l'any passat. El banc va guanyar 267 milions el 2023, un 4% menys, "després d'haver efectuat sanejaments al conjunt de l'exercici per valor de 546 milions d'euros, que permetran continuar amb la reducció accelerada dels actius improductius i la millora substancial de la rendibilitat estructural", segons ha explicat en nota de premsa.

Noticias relacionadas

contador