ep archivo   imagen de una sucursal de unicaja banco
UNICAJA BANCO - Archivo

Unicaja Banco i les entitats sindicals han aconseguit un preacord per a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que vol dur a terme el banc després de la seva fusió amb Liberbank.

  • 1,14€
  • -0,87%

El preacord s'ha tancat a primera hora aquest divendres i ha permès desconvocar les properes vagues previstes pels sindicats.

L'ERO que pretén fer Unicaja afectarà 1.513 persones i suposarà el tancament total de 395 oficines, segons han establert entitats sindicals i el banc durant aquestes setmanes de negociacions. Aquestes s'han estès durant llargues hores als últims dies per, a més, anul·lar les vagues presents a tot el territori nacional que es venien produint i així evitar el tancament d'oficines abans de produir-se el mateix ERO.

Durant aquest dijous es va produir la jornada de vaga prevista i CCOO va xifrar en un 91% el seguiment a tot el territori nacional. El seguiment a Andalusia va ser del 97,5%; a Extremadura, del 97%; a Castella i Lleó, del 96,25%; a Castella-La Manxa, del 84%; i a Cantàbria, del 80%.

contador