ep under armour tienda 20190502143303
UNDER ARMOUR - Archivo
6,83$
  • 0,03$
  • 0,44%

La tèxtil Under Armour està sent investigada als Estats Units per les seves pràctiques comptables. Les indagacions les estan realitzant dos organismes federals, el Departament de Justícia i la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès). Després de conèixer aquesta notícia, les accions de la companyia es desplomen un 17% a Wall Street.

Les dues organitzacions s'han coordinat per dur a terme una investigació criminal, d'acord amb el diari The Wall Street Journal. A través d'un comunicat emès aquest diumenge, Under Armour va confirmar aquests fets, encara que va assenyalar que les seves pràctiques comptables i les divulgacions són acords a la llei. La companyia nord-americana està col·laborant amb els dos organismes des de juliol de 2017, quan se li va començar a sol·licitar documents i informacions.

UNA COMPANYIA CONVULSA

Durant els últims anys, els problemes en Under Armour són una tònica habitual. La competència d'altres marques esportives, com Nike, Adidas o Lululemon, llasten les seves vendes, que van caure un 2% interanual el 2018, fins als 3.700 milions de dòlars. A més, el conseller delegat i fundador, Kevin Plank, abandonarà el seu lloc el proper any, substituït per l'actual director d'Operacions, Patrik Frisk, que pretén compaginar el càrrec de president executiu amb el cap de marca.

A l'àmbit social també hi ha hagut polèmica, després que diversos informes al qual fa referència la CNBC apuntessin que els empleats anaven amb esportistes a clubs de 'striptease', i pagaven amb la targeta de l'empresa, per intentar convèncer-los que vestissin la seva marca.

Noticias relacionadas

contador